Luonnonrannalla Portugalissa



Praia do Ribeiro do Cavalo sijaitsee Portugalissa lähellä Sesimbraa, noin tunnin matkan päässä Lissabonista. Tämä luonnonranta on yksi lukuisista Portugalin upeista rannoista.
 Ennen ranta on ollut lähinnä paikallisten tuntema  mutta tullut vähitellen matkailijoidenkin tietoisuuteen mm. blogien kautta. 
Majoituimme Sesimbrassa jonka keskustan kadut kuhisivat lomailijoita ja oli kiva päästä vähän väljemmille vesille. Tosin retkemme osui sunnuntaille ja rannalla oli kyllä aika paljon paikallisia. Ei sentään ruuhkaksi asti.









Me päätimme tehdä retken kävellen vaikka autollakin pääsee noin kilometrin päähän rannasta. Sesimbran keskustassa on monia ihania kahviloita, yhdestä niistä ostimme täytetyt croissantit  evääksi. Matka osoittautui odotettua helpommaksi, edes polku alas rantaan ei ollut niin hankala kuin monissa kertomuksissa annettiin ymmärtää. Toki hyvät kengät ovat tarpeen eikä reitti sovi liikuntarajoitteisille.
Sesimbran keskustasta Praia do Ribeirolle ja takaisin tuli matkaa yhteensä noin 10 km, Googlen kartasta löytyy reitti.
Osa matkasta oli autotietä ja osa näitä kivoja, pusikkojen läpi mutkittelevia polkuja. Polun loppuosuus on rantaan päin mentäessä paikoitellen jyrkkä ja välillä laskeutumisen avuksi tarvittiin myös käsiä. Mukavan lämpimässä, mutta ei liian kuumassa säässä oli kiva kävellä ja ihastella maisemia.









Vaalea hiekka, turkoosin sävyt meressä ja tyyni vedenpinta ihastuttavat kävijää ja hevosenpäitä muistuttavat valtavat kivet ovat vaikuttava näky.
Yllätyksenä saattaa tulla se miten vesi näillä rannoilla on todella kylmää. En oikeastaan edes pystynyt uimaan, ihan pikainen vedessä käynti riitti. 
Näillä seuduilla on myös usein todella tuulista, rantapäivän saattaa pilata voimakkaan tuulen nostattama hiekka joka tunkeutuu joka paikkaan. Tämä ranta oli onneksi hiukan vähemmän tuulinen kuin Praia do California jonka hiekkaa kaivoin korvistani vielä toista viikkoa myöhemminkin.







 


Kommentit

Suositut tekstit