Perhosen kosketuksia



Mariposario del Drago eli Dragon Perhospuisto sijaitsee Pohjois-Teneriffalla, pienessä Icod de los Vinosin kaupungissa. Se on nimetty läheisen, jättikokoisen ja ikivanhan traakkipuun mukaan.

 Kun astuu ovesta sisään tuntuu kuin olisi yhtäkkiä trooppisen sademetsän keskellä. Linnut kirkuvat, vesi solisee. Ilma on lämmintä ja kosteaa ja kaikkialla minne katsot lentelee perhosia. Niitä on paljon eri värisiä, isoja ja pieniä. Eniten huomiota herättävät suurikokoiset, kirkkaansiniset perhoset jotka lentelevät pareittain tai ryhmissä.

Näky on kaikessa kauneudessaan ja erikoisuudessaan hämmentävä.Ensimmäinen ajatukseni on että en ole koskaan ennen nähnyt tai kokenut vastaavaa.

Tämä perhospuisto on isossa, lasikattoisessa rakennuksessa. Perhosilla on runsaasti tilaa lennellä myös korkeussuunnassa. Kivetyt polut mutkittelevat puiden, pensaiden ja kukkien keskellä. Perhosilla on ruokailupaikkoja ja juoma-altaita. Seinällä on kehotus kävijöille olla koskematta perhosiin.











Isot, siniset perhoset ovat maya-taivaansiipiä ( morpho peleido) joka elää Meksikossa ja Etelä-Amerikassa. Näitä yksilöitä ei ole pyydystetty luonnosta vaan ne ovat joko perhospuistossa syntyneitä tai tuotu tänne toukkana tai kotelovaiheessa.

Ihmeellistä kyllä, ne tuntuvat täällä hakeutuvan ihmisten lähelle vapaaehtoisesti. On jännä tunne kun perhonen siivet lepattaen liikkuu ihan lähellä ja sitten istuu olkapäälle. Ne näyttävät kiinnostuvan etenkin kirkkaista väreistä ja erityisesti sininen reppuni veti niitä puoleensa. Tämä tuli todistettua sillä että kun tyttäreni otti reppuni niin perhoset alkoivat pyöriä hänen ympärillään. Jotkut perhoset istahtivat ojennetulle kädelle tai jopa kasvoille kuten yksi venäläismies sai kokea. Siinä se kökötti hänen nenällään siniset siivet levitettynä maskin päälle eikä olisi edes halunnut lähteä.








Perhostenhoitaja kerää kasvien lehdiltä munia pois lisääntymisen hillitsemiseksi. Liikaa toukkia tietää ongelmia kasveille.

Tässä kiehtovassa, yli 800 perhosen maailmassa vierähtää helposti muutama tunti ja se on ehdottomasti kahdeksan ja puolen euron sisäänpääsymaksun arvoinen. Talon alakerrassa on lisäksi näyttely joka perehdyttää yksityiskohtaisemmin eri perhoslajeihin ja niiden elämään.











Kommentit

Suositut tekstit