Mascan taikaa



Lokakuinen matkamme vei meidät viikoksi Teneriffan Los Silosiin, saaren pohjoisrannikolle. Koska kuuluisaan Mascan vuoristokylään oli Los Silosista matkaa vain reilut 20 kilometria, valitsimme sen yhdeksi retkikohteeksemme.
Salaperäinen, maagisen kaunis ja vaikeapääsyinen. Tämän verran tiesin Mascasta etukäteen.

 Taksikyyti oli luotettava ja turvallinen tapa päästä perille, hintaa tuli vain 25 euroa. Paluumatka taittui pikkubussissa. Ajakoon kuka uskaltaa ja osaa, mutta me olemme ainakin toistaiseksi jättäneet autoilun väliin Kanarian saarten matkoillamme.
 
Matkalla näimme häikäisevän kauniita maisemia, La Gomeran saari erottui heikosti usvan läpi. Vuoristotiet ovat mutkaisia ja kapeita, onneksi kuljettajamme ajeli rauhallisesti ja tottuneesti. Vihreät rinteet vilisivät ohi, miten paljon kauneutta ja miten vähän aikaa!








Pieni kylä vihreässä laaksossa jyrkkien vuorenseinämien ympäröimänä on erikoinen näky. Vasta paikan päällä ymmärtää korkeuksien ja syvyyksien mittasuhteet, ne eivät oikein välity kuvista. Taatelipalmut kaunistavat tienvarsia ja rinteitä, okaopuntiat ja jotkut kaktukset kukkivat. Laakso on lumoavan omalaatuinen ja kiehtova.

Masacassa on noin sata asukasta mutta kävijöitä sitäkin enemmän, se on yksi Teneriffan suosituimmista turistikohteista.
Vaikka olimme lähteneet liikkeelle aikaisin oli paikalla silti jo aika paljon ihmisiä. Kävelimme kyläteitä ylös ja alas ja ihastelimme maisemia näköalatasanteilla auringon paistaessa kuumasti.
Ravintolan valitseminen ei ollut vaikeaa koska vain kaksi niistä oli avoinna. Vaikka turismi on elpynyt jonkun verran sen tuomasta asiakasvirrasta ei ilmeisesti riitä vielä kaikille.
Näköalat La Fuente ravintolan ulkoterassilta ovat mahtavat. Söimme ihan kelvollista lounasta ja saimme seuraa. Isokokoinen sisilisko tuijotti meitä pöydän korkeudella olevalla aidalla pää kallellaan kunnes tajusimme mitä sillä oli mielessä. Tytär tarjosi sille pienen  palan perunaa jonka se nappasi eturaajoillaan ja söi nopeasti ja oli pian pyytämässä lisää.


Mascan kylä on vanha mutta rakennukset siistejä ja hyvinhoidettuja. Ravintoloiden lisäksi siellä toimii useita eri majoituspalveluita tarjoavia yrityksiä. Tie tänne on rakennettu vasta 1990-luvun alkupuolella, sitä ennen kylään on päässyt vain polkuja pitkin.Voi vain kuvitella miten työntäyteistä ja yksinkertaista kylän asukkaiden elämä on ollut menneisyydessä.

Masca tunnetaan myös  vaativasta, alas merenrantaan johtavasta vaellusreitistä joka on joistakin turvallisuusongelmista johtuen on ollut suljettu jo muutaman vuoden. Harmi,olisin kyllä mielelläni lähtenyt polulle.



Kommentit

Suositut tekstit