Maisemallista asumista Patalavacassa



Ensimmäistä kertaa koskaan Gran Kanarialla käydessämme emme majoittuneetkaan hotelliin vaan loma-asuntoon. Koronatestien niellessä useamman satasen oli helppo innostua hakemaan säästöä majoituskustannuksista. Patalavacan rinteiden yläosasta, kaikkein korkeimmalta kohdalta löytyi kiva ja sopivanhintainen majapaikka Air Bnb:n kautta. Tähän Residencial Ventura-nimiseen taloyhtiöön kuuluu 28 asuntoa joissa on kaikissa omat parvekkeet tai terassit ja osassa vielä oma kattoterassi.

Asunnot ovat uusia, todella siistejä ja hyvin varusteltuja. Astianpesukone ja pyykinpesukone tulivat ainakin meillä tarpeeseen. Huoneiden kalustus on Ikea-tyylistä perustasoa, sängyt olivat mukavat. Neliöt ilmoitetaan espanjalaisittain siten että mukaan luetaan myös ne terassit ym. joten varsinaisista sisätilojen neliöistä ei ole tietoa. Joka asunnossa on kaksi pienehköä makuuhuonetta.
Näitä asuntoja sekä vuokrataan että myydään. Paikkaa emännöi hollantilainen Carina joka palvelee ystävällisesti ja tehokkaasti useammalla eri kielellä.

Parasta tässä asunnossa ja oleskelussa olivat nämä mahtavat näköalat kahteen suuntaan. Iltaisin oli ihanaa istua parvekkeella katselemassa auringonlaskua, merta ja vuoria. Aamuisin kävin kattoterassilla juomassa kahvini ja katselemassa kaupunkia, katolle noustaan asunnon sisäänkäynnin vierestä lähteviä kierreportaita pitkin.
Tällä korkeudella Avenida de los Guaires-kadulla oli hyvin vähän liikenteen ääniä. Muutenkin täällä oli enimmäkseen tosi rauhallista.Iltaisin ohi kulki lähinnä koirien ulkoiluttajia.









 

Uima-altaallakin pääsee nauttimaan maisemista. Näkymät ovat avarat joka suuntaan. Allas oli aivan asuntomme vieressä joten tulimme huomaamaan miten huonolla tuurilla parvekkeelle kantautuu melua.
Onneksi enimmäkseen oli hiljaista. Itse pyrimme menemään altaalle silloin kun siellä ei ollut muita ja varomaan turhaa metelöintiä. Jotenkin tällaiseen kauneuteen mielessäni yhdistyy aina rauha ja hiljaisuus, sitä kaipaa ja odottaa muiltakin vaikka ihmiset ovat tietysti erilaisia tässäkin.
Allasvesi oli puhdasta ja koko alue aina siisti.













Kun varasin tämän paikan ihmettelin arvosteluissa mainittua matkaa rantaan. Siellä esim.todettiin että alaspäin mennessä aikaa menee noin 15 minuuttia ja ylöspäin tullessa 20 minuuttia. Muistin nähneeni rinteessä talojen väleissä pieniä kujia jotka näkyivät kartallakin. Olen jopa joskus kulkenut sellaista pitkin jossain ihan tämän paikan lähellä. Päättelinkin ettei matka voi oikeasti olla niin pitkä mutta olihan se. Useimmat kujat kun ovat yksityisiä ja yleensä jollain lukollisella portilla suljettuja! 
Tästä oleskelusta tuli siis korkeanpaikan ylämäkileiri =)  Residencial Venturan sijainti on varmasti koko kaupungin parhaimmistoa ja sopii sekä reippaille kävelijöille sekä autoilijoille.


Meri kimalteli kauniisti auringon alla mutta varsinkin iltojen ihanaa tunnelmaa on ikävä.








Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit