Helteisellä Repovedellä


 Helteisenä kesäkuun sunnuntaina suuntasimme siskoni kanssa Repoveden kansallispuistoon. Aloitimme retkemme Tervajärven parkkipaikalta. Kävelimme yhteensä noin 20 km rauhallista tahtia ja kävimme tällä kertaa mm. Katajavuorella ja Lojukoskella. Alue on todella iso ja onkin hyvä vähän suunnitella reittiä etukäteen, opaskartta näyttää mistä löytyvät huussit, tulentekopaikat ja kaivot. Valmiitakin reittiehdotuksia löytyy;esim. Ketunlenkki n.5 km joka sopii lapsillekin.

Oli ihanan aurinkoinen päivä ja lämpötila nousi yli 30 asteeseen iltapäivällä. Jokaiselle ei voi suositella patikointia näin kuumassa säässä mutta minä nautin koska olen paremmin lämmön kuin pakkasenkestävää lajia.

Repoveden reittien varrelle mahtuu niin kosteaa, raikkaan vihreää lehtimetsää kuin karua, kallioista männikköäkin. Polut ovat erittäin hyvin merkattuja ja eksymään ei helposti pääse. Vaihtelua poluilla patikointiin tuovat portaat ja pitkospuut.






Repovedellä pääsee nauttimaan järvimaisemista oikein kunnolla. Monet polut sivuavat rantoja ja alueella on useita hienoja näköalapaikkoja joista vesistöä saa ihastella korkealta. Metsälammilla taas on ihan oma tunnelmansa ja niillä saattaa bongata vaikka erämaiden vesilinnun, kaakkurin.










 Tiesittekö että ruokatermos saattaa pitää jäätelön ihan kylmänä vaikka minkälaisessa helteessä? Minä en tiennyt joten yllätys oli sitäkin hauskempi kun siskoni tarjoili meille jälkiruuaksi mutakakkua ja jäätelöä!
Eväshetki oli kaikinpuolin ihana; tuulen vire viilensi hiukan ja upea, avara järvimaisema avautui edessämme. Edes hyttysiä tai muurahaisia ei ollut tällä kertaa meitä kiusaamassa.


Katajavuoren lähellä oli tällainen ”jäkälävuori”. Näin mahtavia ja paksuja, rapisevia jäkäläpeittoja ei kovin usein tule vastaan.


Tämä ihana näkymä avautuu Katajavuoren huipulta. Sinne noustaan joko pitkiä portaita tai polkua pitkin, riippuu miltä suunnalta paikkaa lähestyy.


En ole koskaan ennen nähnyt niin paljon vanamoja kuin tällä retkellä. Ne kukkivat kauniisti pitkin polunvarsia ja tuoksukin oli ihana.






Lojukosken silta oli kiva taukopaikka retken loppuvaiheessa.






Kommentit

Suositut tekstit