Hangon kauniit kalliot





Viime kesänä päätimme toteuttaa yhden kotimaan matkahaaveemme josta oli usemman kerran puhuttu mutta joka jostain syystä oli aina jäänyt toteuttamatta, nimittäin lähteä käymään Hangossa.
Meille sisämaan asukeille merenrantamaisemat ovat aina jotakin erikoista ja nautittavaa.
Pieni kierros kaupungin keskustassa oli ihan riittävä, pääkohteemme oli Tulliniemen luontopolku Uddskatanin luonnonsuojelualueella, Suomen eteläisimmässä kärjessä.




Luontopolulla on pituutta noin 7 km ja se kulkee pitkin vaihtelevaa rannikkomaisemaa. Alkuosuus myötäilee rantaviivaa ja sen varrella kasvaa mm. merikaalia joka on Suomessa harvinainen kasvi. Meille tuli jo tässä kohtaa sellainen tunne kuin olisimme ulkomailla.
Reitillä on myös kauniita, metsikköisiä osuuksia.Eksymään ei pääse, merkinnät ovat selkeät ja paluu tapahtuu samaa reittiä takaisinpäin. Koko tällä alueella saa siis liikkua vain polkuja pitkin.Informaatiota on tarjolla runsaasti reitin varrelle laitettujen kylttien muodossa. Niistä halukkaat voivat opiskella luontoon sekä alueen historiaan liittyviä asioita.



 











Kun lopulta pääsee sinne eteläisimpään kärkeen ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Pehmeänmuotoiset sileät kalliot ja meren raikas tuoksu kutsuvat pysähtymään ja vain olemaan ja nauttimaan. Jonkunlainen kivikasa-maamerkki muistuttaa eteläisimmästä sijainnista.
Olisipa ihanaa päästä tänne makaamaan auringon alle koko päiväksi!










Kommentit

Suositut tekstit