Vanha tuttu Ristivuori




Tämäkin postaukseni vie Gran Kanarian Arguineguiniin. Siellä olemme viettäneet monta ihanaa perhelomaa vuosien aikana. Nämä kuvat ovat kuitenkin poikkeusmatkaltani tammikuulta -21 jonka tein yksin saaren koronatilanteen ollessa hyvä.

Tällä ihanalla pienellä vuorella ei näytä olevan nimeä mutta minä olen aina kutsunut sitä Ristivuoreksi. Ristivuori on suosittu kohde  ainakin Arguineguinin norjalaisten keskuudessa.
Nousu polkua pitkin sinne on jyrkkä ja raskas, mutta ei vaativa tai vaarallinen. Tämä reitti sopii hienosti vaikka aamulenkiksi. Näköalat ovat mahtavat ja huipulla tuulee. Täältä näkyy koko Arguineguin.
Ristin juurella olevalla penkillä on kiva istua ja hengähtää ainakin hetki. Tämä on se paikka jonne kaipasin kaikkein eniten viime vuonna. Oi mikä onni ja helpotus kun sain tämän taas kokea.
Toivottavasti risti korjataan pian, sekin näyttää saaneen vaurioita koronavuonna.





Ristivuori on aivan Radisson Blu hotellin takana ja polku sinne lähtee Patalavacan liikenneympyrän puolelta. Poluilla kannattaa pysyä koska rinteet ovat täynnä irtokiviä ja maa voi olla pehmeämpää kuin miltä näyttää.




Ylhäällä oli sateiden ansiosta tavallista vihreämpää. Ensimmäistä kertaa ikinä tapasin täällä kanariantiaisia pensaikossa visertelemässä, mikä ihana yllätys!

Paluumatka onnistuu joko samaa polkua pitkin alas, tai sitten voi tehdä pidemmän lenkin kukkuloilla ja jatkaa polkua mereltä poispäin, kunnes päätyy isommalle tielle jota pitkin pääsee takaisin kylään.









Kommentit

Suositut tekstit